Aproape 5 milioane de lei pentru modernizarea bulevardului din Lupeni

630

Primăria din Lupeni a atribuit contractul de proiectare şi executare a lucrărilor de modernizare a străzii Tudor Vladimirescu (bulevard) din localitate.

A reuşit să facă şi economii faţă de suma estimată iniţial, economii de aproape 300.000 de lei. Astfel, faţă de 4.916.106 lei, la cât a fost scoasă la licitaţie lucrarea, proiectul a fost atribuit pentru suma de 4.669.990 lei.

Conform contractului, se va proiecta și executa modernizarea străzii Tudor Vladimirescu (bulevard) din Municipiul Lupeni și anume lucrări de drumuri și servicii de proiectare tehnică pentru infrastructură de transport. Lungimea sectorului studiat este de 2.183, 48 m, dispus pe două benzi de circulație pe sens.

Conform documentaţiei, bulevardul este realizat din beton asfaltic şi prezintă făgașe longitudinale, văluriri, faianțări, gropi și fisuri transversale apărute în îmbrăcămintea rutieră din cauza rosturilor de dilatație din structura rutieră rigidă existentă. De asemenea, arată documentzele, scurgerea apelor este deficitară din cauza colmatării căminelor pluviale și ale podețelor existente, dar şi din cauza pantei transversale a drumului care este necorespunzătoare. Toate acestea trebuie rezolvate în cadrul acestui proiect amplu de lucrări. Pe de altă parte, se doreşte şi o siguranţă a circlaţiei sporită prin amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu cu centura de ocolire.

Carmen COSMAN – PREDA