Incendiu intr-un bloc turn din Petrila. A fost activat planul rosu!

323

Planul rosu de interventie a fost declansat, joi noaptea, in urma unui incendiu izbucnit intr-un bloc cu 9 etaje, de pe strada 8 Martie, din Petrila. Acelasi bloc unde a mai fost un incendiu si in urma cu un an.

Incendiul s-a produs in zona casei liftului la nivelul etajului 7 cu o mare degajare de fum la etajele superioare. Primele informatii arata ca au fost evacuate 60 de persoane. 17 dintre acestea au primit ingrijiri medicale din partea celor 5 echipaje de pompieri si a celor 3 echipaje SAJ deplasate de urgenta la locul interventiei.

Potrivit ISU Hunedoara, inital patru persoane, o femeie cu doi copii, cu varste intre 5 si 10 ani, precum si o alta femeie cu dizabilitati au fost transportati la UPU Petrosani, constienti si cooperanti, pentru investigatii suplimentare. Ulterior, alte doua persoane au ajuns la spital.

Forte impresionante au intervenit pentru stingerea incendiului, respectiv 4 ofiteri, 20 de subofiteri, cu 5 ambulante, o autospeciala de transport victime multiple, 3 masini de lucru cu apa si suma, o autoscara si o  autospeciala de prima interventie.

Echipajele de pompieri au verficat fiecare locuinta pentru a vedea daca nu mai sunt personae blocate inauntru, au mai precizat reprezentantii ISU Hunedoara.