Lupeni/ Rechizite gratuite pentru elevii din proiectul Bahtalo

266

Elevii din familiile sărace cuprinse în cadrul Programului Bahtalo, implementat de administraţia publică din Lupeni, au primit rechizite gratuite.

Sunt familii cu posibilităţi materiale reduse, cu risc de marginalizare şi excluziune socială, care sunt ajutate de Primăria Lupeni în cadrul acestui proiect derulat cu fonduri europene. Iar cei mai mici membri ai acestei comunităţi sunt ajutaţi la rândul lor să meargă la şcoală, să nu abandoneze cursurile.

„La începutul noului an școlar beneficiarii Proiectului Bahtalo au primit rechizitele școlare”, a precizat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă .

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 și se va finaliza în 24 ianuarie 2021 și se derulează în parteneriat cu Asociația Umanitară Casă de Copii și Liceul Teoretic “Mircea Eliade”din Lupeni și cu EuroJobs SRL și Asociația CROFMPS din Petroșani, în două cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului –zona ”Cioara Albă” și Tineretului. Obiectivul general al proiectului este „Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație apartinând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total un număr de 960 de persoane”, au precizat edilii din Lupeni.

Carmen COSMAN – PREDA