Vulcan/ Certificate de urbanism pentru două proiecte de interes edilitar

174

Primăria Vulcan a emis certificatele de urbanism pentru două proiecte de interes edilitar.

Este vorba despre “Eficientizarea iluminatului public stradal, pietonal şi ornamental”, precum şi proiectul ce vizează modernizarea unor străzi şi aleilor pietonale, respectiv strada Teodora Lucaciu şi strada Crividia.

Municipalitatea din Vulcan a anunţat că își dorește un sistem eficient de iluminat și în acest sens a inițiat un proiect investițional.

Edilii apreciază că la această oră majoritatea surselelor folosite actual pentru iluminatul public sunt uzate moral, au o durată scurtă de viață și un consum ridicat de energie. În acest context aleșii locali au şi aprobat nota conceptuală  aferentă investiției “Iluminat Eficient în Municipiul Vulcan”. În plus, administrația publică locală vizează continuarea înlocuirii sistemului clasic de alimentare cu energie electrică a iluminatului public cu panouri fotovoltaice, pornind de la investițiile deja realizate în acest sens pe bulevardul Mihai Viteazu, precum și campanii de informarea a cetăţenilor cu privire la necesitatea înlocuirii lămpilor incandescente cu lămpi eficiente energetic.

Pe de altă parte, referitor la proiectul ce vizează infrastructura, vorbim despre nu mai puţin de 3 milioane de euro, sumă ce reprezintă finanţarea aprobată pentru municipiul Vulcan, pentru proiectele din cadrul Strategiei de Dezvoltare pentru Zonele Marginalizate.

Proiectele vizează zona Crividia – cu reabilitarea străzii şi realizarea unui teren de sport, Zona Colonie – reabilitarea tuturor străzilor din Colonie; realizare parc cu locuri de joacă pentru copii; realizare teren sport; Zona Micro 3B (Dallas):  realizare parc cu locuri de joacă pentru copii; realizare teren sport, precum şi zona Centru Vechi unde este prevăzută realizarea unui parc cu locuri de joaca pentru copii.

Carmen COSMAN – PREDA