Colet cu bani pentru droguri, interceptat în judeţul Hunedoara

Un colet care conţinea bani pentru droguri a fost ridicat de poliţişti şi procurorii DIICOT din judeţul Hunedoara. Sunt nu mai puţin de 7.000 de euro, obţinuţi tot din tranzacţionarea de substanţe ilicite, spun poliţiştii implicaţi în anchetă.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, la locuinţele unui bărbat de 26 de ani şi unei tinere de 18 ani, bănuiţi de trafic şi consum ilicit de droguri şi introducere în ţară de droguri de risc.

”Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cei doi bănuiţi ar fi desfăşurat activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa.  Astfel, bărbatul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august a.c., ar fi achiziţionat din afara ţării aproximativ 3 kg. de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat.   Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în afara ţării, disimulaţi într-un colet poştal, pentru achiziţionarea unei noi cantităţi. Coletul a fost ridicat de poliţişti pe raza judeţului Hunedoara”, au declarat anchetatorii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de haşiş şi 400 de euro.  Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru cercetări. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, mai spun poliţiştii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA