Lucrări ample de modernizare pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Lupeni

188

Bulevardul Tudor Vladimirescu a intrat în reparaţii. Lucrări ample de modernizare sunt programate pentru principala arteră de circulaţie din municipiu.

Lucrările au început deja la începutul acestei săptămâni, iar utliajele şi muncitorii au intrat din plin în activitate. Lungimea sectorului de drum cuprinsă în contract este de 2.183, 48 m, dispus pe două benzi de circulație pe sens.

Conform documentaţiei, bulevardul este realizat din beton asfaltic şi prezintă făgașe longitudinale, văluriri, faianțări, gropi și fisuri transversale apărute în îmbrăcămintea rutieră din cauza rosturilor de dilatație din structura rutieră rigidă existentă. De asemenea, arată documentele, scurgerea apelor este deficitară din cauza colmatării căminelor pluviale și ale podețelor existente, dar şi din cauza pantei transversale a drumului care este necorespunzătoare. Toate acestea trebuie rezolvate în cadrul acestui proiect amplu de lucrări. Pe de altă parte, se doreşte şi o siguranţă a circlaţiei sporită prin amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu cu centura de ocolire.

Carmen COSMAN – PREDA