Un australian a concesionat o parcelă în Pasul Vîlcan

Un australian care în această vară a participat la competiţia mondială de longboard desfăşurată în staţiunea Pasul Vîlcan a participat şi la licitaţia pentru parcelele de aici, organizată de administraţia publică locală.

Australianul s-a îndrăgostit iremediabil de această zonă şi şi-a dorit să îşi construiască o cabană în Pasul Vîlcan. Aşa că a venit la cea mai recentă licitaţie organizată de Primăria Vulcan. Şi nu a  fost singurul “concurent – surpriză”.

“S-au mai licitat încă 8 parcele. A fost şi un australian, dintre cei care au concurat la longboard, care vrea să investească, şi unul dintre organizatorii de la longboard. Ştiu că vor să facă ceva pensiune în această zonă”, a declarat viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merişanu.

Cei care diresc să investească în Pasul Vîlcan mai pot încă să o facă. La ultima licitaţie, au fost oferite spre concesiune 17 parcele situate în zona Pasul Vîlcan, deci ar mai fi încă 9 disponibile, iar alte 10 sunt în zona La Trei Fagi, unde interesul este ceva mai scăzut şi asta din cauză că amplasamentul este ceva mai departe de staţiune, după cum a explicat Cristian Merişanu.

Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 2,60 lei/mp/an-zona Pasul Vîlcan şi 1,50 lei/mp/an – zona La Trei Fagi, cu un pas de licitare de 0,2 lei. Durata concesiunii este de 49 ani.

Stațiunea Pasul Vâlcan a devenit vizibilă după ce, la începutul lunii februarie 2011 a fost inaugurată o modernă telegondolă, în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, care a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Proiectul ar fi trebuit să continue, dar în lipsa finanțării a stagnat.

Carmen COSMAN – PREDA