Actiune de salvare. Blocați de zăpadă pe Transalpina

160

UPDATE: Nouă persoane care au rămas blocate în cursul nopţii trecute pe DN 67C Transalpina au fost salvate astăzi de salvamontişti şi drumari. Cele nouă persoane se aflau în trei autoturisme şi un microbuz care au intrat pe Transalpina în jurul orei 23.00, dar salvamontiştii au fost anunţaţi abia marţi dimineaţa despre faptul că au rămas blocaţi.

Actiune in derulare a salvamontistilor in zona inalta a masivului Parang pe Transalpina pentru acordarea primului ajutor si salvarea mai multor persoane surprinse azi noapte de caderile de zapada si ramase blocate cu autoturismele in caldarea Urdele.

Drumarii din cadrul SDN Gorj actioneaza cu utilaje pentru a debloca drumul, iar salvamontistii din Gorj s-au deplasat in zona cu o ambulanta Salvamont, dar de la un punct au continuat drumul pe jos pentru a ajunge in locul unde sunt blocate masinile.

Potrivit Salvamont România, unele masini nu mai au combustibil si nu mai pot face caldura, iar o parte dintre cei surprinsi in ele sunt imbracati de vara .

Deocamdata nu se cunoaste numarul de persoane surprinse in masini. Pe carosabil este asternut un strat de cca 10-15 cm de zapada si pe foarte multe portiuni exista formata gheata.