Doi cabanieri contesă proiectul pentru drumul spre Parâng!

Doi proprietari de cabane din Parâng au depus la Primăria Petroşani o contestaţie împotriva proiectului de reabilitare a drumului dintre Cabana Rusu şi Staţiunea Parâng. Un proiect implementat de administratorul drumului turistic, Consiliul Judeţean Hunedoara.

Unul dintre cabanieri susţine că realizarea proiectului i-ar afecta aducţiunea de apă care duce la imobilul deţinut în staţiunea Parâng. Situaţia va fi analizată pe teren, spune primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

“Ştiu despre aceste sesizări. O să verificăm exact care este situaţia din teren şi o să găsim o soluţie. Este vorba despre o parcare adiacentă drumului, cuprinsă în acest proiect”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Despre reabilitarea drumului spre Parâng se vorbeşte de ani de zile, dar abia recent s-a reuşit demararea lucrării. Proiectul se va realiza în continuare, dau acum asigurări oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara – instituţie care administrează drumul, în ciuda acestor contestaţii. Miercuri se va merge în teren, spune administratorul judeţului, Costel Avram.

“Din discuţiile îe care le-am avut atât cu conducerea Primăriei, cât şi cu oamenii din Parâng, contestaţiile sunt nefundamentate. Acea conductă de apă este amplasată pe domeniul public şi nu are nicio aprobare. Miercuri vom merge în teren. Cert este că proiectul continuă şi fima trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Costel Avram.

Lucrările la drumul care duce în staţiunea Parâng au început săptămâna trecută, după ce a fost semnat şi contractul de execuție. Constructorul, compania Strabag, și-a făcut organizarea de șantier, a adus primele utilaje în munte și a demarat lucrările.

Drumul turistic va fi modernizat pe patru kilometri, iar costurile de execuție se ridică la peste 17 milioane de lei. Fondurile destinate modernizării vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Durata de execuție este de 27 de luni.

Carmen COSMAN – PREDA