Elevii din Petroşani fac frigul în clase. Cine este de vină?!

Deşi toate instituţiile de învăţământ din Petroşani au centrale proprii pe gaz metan, sunt elevi care fac frigul la ore. De vină sunt conducerile şcolilor, spune primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, menţionând că acestea nu au încheiat contracte de mentenanţă cu firme specializate pentru funcţionarea centralelor.

În ultimele zile, temperaturile de afară au scăzut foarte mult, iar acest lucru îl resmit şi o parte a elevilor din Petroşani. Toate unităţile de învăţământ din Petroşani sunt dotate cu centrale pe gaz, dar, în unele cazuri, robinetul a rămas închis, în timp ce elevii suportă frigul din clase.

„În unele şcoli nu este căldură, nu în toate. Eu de săptămâna trecută am dat dispoziţie  să se dea drumul la căldură în şcoli şi grădiniţe, dimineaţa, între orele 6.00 şi 10.00, când este mai frig. Unele şcoli au dat drumul, altele nu, pentru că sunt şcoli care nu au contract de mentenanţă cu o firmă specializată care să dea drumul la centrale şi să le întreţină. În toate şcolile sunt centrale pe gaz metan. Nu pot să mă duc să deschid eu gazul la şcoli. Este treaba directorilor, a conducerilor şcolilor”, a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Conform informaţiilor, la această oră probleme ar fi la Şcoala „I.G. Duca” şi la Colegiul „Carmen Sylva”, unde clasele nu au fost încă încălzite. Procedura pentru aisgurarea mentenanţei la centralele termice nu este de durată, dar trebuie demarată, astfel încât problema frigului din clase să fie rezolvată.

Unităţile de învăţământ din Petroşani au fost dotate cu centrale termice pe gaz ca alternativă la sistemul centralizat de termoficare, al cărui viitor este incert, mai ales că socxietatea de distribuţie a agentului termic a intrat în faliment.

Carmen COSMAN – PREDA