Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești – Ziua Porților Deschise în Agricultura Hunedoara

142
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, a deschis miercuri, alături de directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Hunedoara, ing. Călin Petru Marian un eveniment dedicat produselor agroalimentare hunedorene. Este vorba despre Ziua Porților Deschise în Agricultura Hunedoara.

Evenimentul a fost găzduit în campusul agricol al Direcției pentru Agricultură Hunedoara. La standuri au fost prezenți producători hunedoreni de legume, de brânzeturi, carne și preparate din carne, produse apicole.
Lor li s-au alăturat, membrii Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Hunedoara, o asociație care beneficiază de suportul Consiliului Județean Hunedoara. De la standuri nu au lipsit plăcintele pădurenești, dulcețurile și siropurile, conservele de sezon preparate de Veronica Vârșag sau de Tatiana Rovinar sub brandul Casa Maria, magiunul de Hațeg Predoni – proaspăt intrat în familia produselor tradiționale – mierea, lavanda și florile de sezon la ghiveci.
Direcția pentru Agricultură, APIA și AFIR-ul împreună cu trei GAL-uri au venit cu o serie de broșuri și informații destinate dezvoltării zonei rurale și oricărui întreprinzător în domeniul agricol.
Evenimentul  se află la cea de a doua ediție.