Număr record de înscrieri la Simpozionul SIMPRO 2018

84
Simpozionul internațional multidisciplinar SIMPRO, găzduit în aceste zile de Universitatea Petroșani, s-a dezvoltat de la an la an. Ediția din acest an însumează un număr record de lucrări, cu 30% mai multe decât la ediția precedentă.

Începând de astăzi și până în 13 octombrie, Universitatea din Petroșani găzduiește cea de a 8-a ediție a simpozionului internațional multidisciplinar SIMPRO, o ediție care, spune Prorectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Roland Moraru, poate fi caracterizată ca un pas înainte în ceea ce s-a întreprins în ultima perioadă din punct de vedere al internaționalizării Universității și al activității științifice desfășurate.
”Simpozionul care se desfășoară și în acest an sub auspiciile Academiei Oamenilor de Știință din României, al Academiei de Științe Tehnice din România și al Asociației Generale a Inginerilor din România, dedicat Centenarului Marii Uniri, este plasat sub tema generică  “Provocări și Oportunități pentru Dezvoltare Durabilă prin Calitate și Inovare în Inginerie și Managementul Cercetării”. La ediția din acest an sunt prevăzute a se desfășura lucrări în 9 secțiuni, sunt înscrise 218 lucrări, un număr cu mai mult de 30% superior celui care a fost înregistrat la ultima ediție. Este vorba despre lucrări ale unor colegi din străinătate, Belgia, Franța, Italia, Israel, SUA, Georgia, Rusia, Ukraina, Polonia, Marea Britanie, Indonezia, Malezia, Republica Moldova, Cehia. 100 de lucrări din cele care vor fi susținute, vor fi selectate și trimise spre publicare la revista ”Calitatea – acces la succes”, revistă editată de Societatea Română de Asigurare a Calității și care este indexată în ISSI WEB of Science și Scopus, bază de date care interesează pe toți colegii, indiferent de meridianul pe care se află. La această ediție vor participa și cu lucrări, dar și efectiv, mult mai mulți colegi din țară. Sunt reprezentate toate universitățile mari, începând cu Universitatea Politehnică București, Babeș Bolyay, Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, USAMV Timișoara, USAMV Cluj, Lucian Blaga de la Sibiu, Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, dar și universitățile Dunărea de Jos din Galați, Universitatea din Pitești, universități care anterior nu și-au prezentat lucrări la acest simpozion”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Roland Moraru, Prorectorul Universității Petroșani.
Evenimentul se va încheia sâmbătă, cu o vizită la Cetatea de la Alba Iulia, un loc ales deloc întâmplător și asta pentru că ne aflăm în anul Centenarului.
Carmen COSMAN – PREDA