E nevoie de mai bine de o lună pentru împodobirea Petroșaniului de iarnă!

De mai bine de o lună are nevoie municipalitatea din Petroșani pentru a împodobi orașul de sărbătoare. Firma care a câștigat licitația pentru închirierea ghirlandelor și figurinelor luminoase, SC MK Lighting SRL, a început deja să le monteze. Dar totul va fi gata doar la finele lunii noiembrie, spun edilii. Un contract câștigat la suma de peste 390.000 de lei.
În timp ce chinezii au construit un pod în doar 48 de ore, noi avem nevoie de mai bine de 30 de zile pentru a împodobi orașul de sărbătoare. Zilele acestea, câștigătorul licitației organizate de municipalitate, SC MK Lighting SRL,  a început să monteze ghirlandele luminoase care vor împodobi străzile cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mulți au crezut că, după modelul altor țări, iluminatul festiv va fi pornit mai repede în acest an. Nici vorbă, pentru că Petroșaniul nu poate fi ”îmbrăcat” în lumini de iarnă peste noapte. ”Am început să montăm ornamentele, dar (n.r. întreaga operațiune) va fi gata pe data de 30 noiembrie”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Primăria Petroșani a scos, la începutul lunii septembrie, la licitație contractul de ”Furnizare prin inchiriere produse pentru iluminatul ornamental festiv din perioada sarbatorilor de iarna 2018 – 2019”. Câștigătorul lciitației a fost anunțat în urmă cu aproape două săptămâni. Contractul a  fost estimat la valoarea de 397.430,00  RON și s-a atribuit la suma de 393.530 RON. Altfel spus, municipalitatea a făcut o mică economie, de aproape 4.000 de lei.
De precizat că la procedura de atribuire simplificată, SC MK Lighting SRL a fost singurul ofertant.
Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare are obligația de a furniza echipamentele, dar și de a le transporta, monta, demonta și întreține. La finalul contractului și le recuperează, acestea fiind, așa cum precizam, doar închiriate de administrația publică din Petroșani.
Anul trecut, iluminatul festiv a fost pornit în data de 30 noiembrie și este de așteptat ca la fel să se întâmple și în acest an.
Carmen COSMAN – PREDA