”100 de ani de Natură – 100 de ani de Istorie” – conferința națională a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate din România

Județul Hunedoara a avut onoarea să fie gazda unii eveniment de mare amploare organizat de ANANP, agenția guvernamentală care a preluat în administrare toate ariile protejate din țară. Este vorba despre conferința națională a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate din România, intitulată simbolic ”100 de ani de Natură – 100 de ani de Istorie”.

Și nu întâmplător a fost ales județul Hunedoara, pentru că aici s-a constituit, în urmă cu peste 80 de ani, una dintre cele mai vechi arii protejate din România, respectiv Parcul Național Retezat.

Administratorul Public al județului Hunedoara, Costel Avram a salutat în cuvântul de bun-venit această alegere: ”Este o onoare pentru noi să fim acasă la această Conferință Națională ”Patriot Pro Patrimoniu” și vă mulțumim că ați ales Județul Hunedoara ca destinație pentru inaugurarea acestui tip de eveniment în România. Sunt sigur totodată că alegerea dumneavoastră nu a fost întâmplătoare. Hunedoara se poate lăuda că este bogată având un portofoliu impresionant în domeniul ariilor protejate, dacă nu primul pe țară, sigur în top 3 național”.

Evenimentul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate se înscrie în rândul acțiunilor ”Patriot PRO Patrimoniu” dedicate Centenarului Marii Uniri. Prilej de a-i sărbători și pe cei care sunt o pagină de istorie vie: veteranii de război din județul Hunedoara. Oameni născuți în anul Unirii sau în anii imediat următori, oameni care au luptat pentru țară în cel de-al Doilea Război Mondial. Veteranii de război, patrimoniul viu al județului nostru, au fost premiați simbolic de către consilierul de stat în Guvernul României, colonelul Radu Țipișcă, secondat de președinta ANANP, Ani Croitoru.