A fost găsită fetița de 7 ani dispărută în urmă cu o săptămână. Era într-un cămin dezafectat din Vulcan

Micuța de doar 7 ani dispărută în urmă cu o săptămână de acasă, după ce a plecat la cimitirul din Petroșani cu un om al străzii, sperând că va primi dulciuri, a fost găsită de oamenii legii. Era împreună cu bărbatul cu care plecase, într-un cămin dezafectat din Vulcan. Polițiștii spun că, din primele verificări, fetița nu a fost victimizată în vreun fel.

Zeci de polițiști și jandarmi au fost implicați în căutările disperate ale fetiței de 7 ani, din Petroșani, dispărută de acasă în data de 1 noiembrie. Noaptea trecută a fost găsită. La Vulcan, într-un cămin dezafectat. Era împreună cu bărbatul de 44 de ani cu care plecase din fața blocului spre Cimitirul Central din Petroșani.

”În cursul nopții, în urma activităților o investigative si de căutare, polițiștii au găsit fetița de 7 ani, dispărută în data de 1 noiembrie din Petroșani. Aceasta a se afla in incinta unui cămin dezafectat din municipiul Vulcan, împreună cu bărbatul cu care a plecat din fata blocului. Din primele verificări se pare ca fetița nu a fost victimizata in vreun fel”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Micuța a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării se sănătate. Totodată, a fost sesizată autoritatea de protecție a copilului, pentru efectuarea unei anchete sociale. ”Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal pentru lipsire de libertate in mod ilegal, urmând a fi dispuse măsuri legale, sub coordonarea Parchetului de la lângă Judecătoria Petroșani. La căutări (în localitățile Văii Jiului) au participat peste 50 de polițiști, jandarmi si polițiști locali, sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale”, au mai precizat sursele citate anterior.

Fetița se afla în urmărire națională din data de 5 noiembrie, după ce tatăl ei a sesizat dispariția. Bărbatul le-a spus polițiștilor că persoana fără adăpost cu care a plecat era un apropiat al familiei, iar apropiații spun că au mai fost văzuți de multe ori împreună, chiar și la cerșit.

De precizat că în timpul căutării fetiței, polițiștii au fost sprijiniți cu informații de Biroul de Analiza Informațiilor Hunedoara, din cadrul IGPR.

Carmen COSMAN – PREDA