DISTINCȚIE/ INCD – INSEMEX Petroșani, laureat al Galei Topul Național al Firmelor

Recunoaștere la nivel național a performanțelor obținute de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani. I-a fost acordat Premiul II în domeniul de activitate ”Cercetare-Dezvoltare și High-Tech”, grupa „Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”, categoria „Întreprinderi mijlocii” în cadrul Galei Topul Național al Firmelor, eveniment care a împlinit un sfert de secol.
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani a fost prezent la ediția aniversară cu numărul 25 a Galei Topul Național al Firmelor, eveniment anual organizat de Camera de Comerț și Industrie a României și care în acest an a avut loc în data de 7 noiembrie, la Centrul Expozițional Romexpo București, institutul numărându-se din nou printre laureații acestei gale.
Pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră de Comerţ la nivel de judeţ, Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani i-a fost acordat Premiul II în domeniul de activitate ”Cercetare-Dezvoltare și High-Tech”, grupa „Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”, categoria „Întreprinderi mijlocii”.

Ediția de sfert de secol a Galei Naționale Topul Național al Firmelor a fost deschisă de  președintele Camerei de Comerț și Industrie din România,  Mihai Daraban, în calitate de organizator al evenimentului, printre invitații care au luat cuvântul în deschiderea acestei gale aniversare regăsindu-se Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa domnul Hans Klemm.
Camera de Comerț și Industrie a României premiază în cadrul acestui eveniment devenit reper pentru mediul de afaceri din România, cele mai performante companii din următoarele domenii de activitate: industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, construcții, agricultură, silvicultură şi pescuit.
Ediția a XXV-a a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.472 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.381 din industrie, 3.478 din servicii, 2.627 din comerț, 307 din turism, 460 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 633 din agricultură, silvicultură și pescuit și 586 din construcții. Cele 12.472 companii au o cifră de afaceri de aproximativ 165 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 13,9 mld. Euro și 1.380.304 de salariați.