Ne pleacă tinerii. Cum îi aducem acasă?!

618
Valea Jiului, la fel ca întreaga țară se depopulează în ritm alert. Tinerii aleg de cele mai multe ori să plece peste hotare, în încercarea de a-și construi un viitor mai bun.
România nu pare capabilă să își țină tinerii acasă. Nu poate să le ofere ceea ce ei pot găsi peste hotare. Câștigurile salariale care îi ajută să trăiască decent în determină pe aceștia să ia calea străinătății și, de multe ori, să nu se mai întoarcă pe meleagurile natale. Ce putem face pentru ei, cum putem să îi readucem acasă pe tinerii României sau cum putem să îi determină să nu mai plece?
Senatorul PSD Cristian Resmeriță spune că este destul de greu de creionat, de realizat un proiect pentru a-I convinge pe tinerii plecați să se întoarcă acasă. Dar nu este imposibil.
”Este destul de greu, dacă este să fim super – sinceri. Faptul că am dorit să intrăm în comunitatea europeană, că nu mai sunt granițele cum au fost înainte a reprezentat o dorință a poporului român. Foarte mulți dintre cei care sunt tineri au ales să plece în altă parte. Eu cred că nu se poate face un proiect la nivel local, ci un proiect la nivel național. Dacă e să discutăm de un proiect la nivel național cred că guvernarea PSD implementează acest program. Din 1 decembrie, salariul minim va fi de 2350 de lei pentru cei care au cel puțin 15 ani pe cartea de muncă sau lucrează pe studii superioare, 2080 de lei pentru ceilalți. 2350 de lei reprezintă 500 de euro. V-ați imaginat vreodată că într-un viitor apropiat salariul minim în România va fi de minim 500 de euro? În momentul de față salariul minim a ajuns 500 de euro în România, bineînțeles se opresc taxele și impozitele. Cred că astfel de pași trebuie făcuți. E nevoie de un proiect prin care ei să fie bine plătiți și respectați”, a declarat Cristian Resmeriță.
Senatorul lupepean este de părere că soluția pentru a-i ține în țară pe tinerii noștri este creșterea nivelului de trai.
Carmen COSMAN –  PREDA