O nouă tranșă de disponibilizări la CEH. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor

922
Foto: Arhiva
S-au deschis noi liste de disponibilizări la subunități ale Complexului Energetic Hunedoara, dar încă nu se știe câți vor pleca în această nouă tranșă.

Potrivit informațiilor, listele sunt deschise până în data de 19 noiembrie, dar numărul celor care vor fi disponibilizați se va stabili în funcție de alocațiile de la Ministerul Finanțelor, după rectificarea bugetară din această lună.
”Se primesc cererile, dar numărul depinde de câți bani va aloca Ministerul Finanțelor, la rectificarea de luna aceasta”, a  precizat președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean.
De precizat că pentru 70 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara acestea sunt ultimele zile de lucru, fiind în preaviz. Pentru aceștia, Guvernul a aprobat deja plata veniturilor de completare.
Conform contractului colectiv de muncă, la ieșirea din sistem angajații vor beneficia de plăți compensatorii, iar cei care nu îndeplinesc condițiile de pensionare primesc și venituri de completare.
Guvernul a aprobat la finele lunii trecute Hotărârea privind alocarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj  pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara. În total, 258 mii de lei.
Astfel, potrivit actului normativ, ”se aprobă alocarea sumei de 258 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018 pentru plata drepturilor prevăzute la art. 7 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr.259/2013, cu modificările şi completările ulterioare,de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în condițiile planului de disponibilizare , aprobat potrivit legii”.
Peste 900 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara trebuie să plece anul acesta din sistem, în baza programului de concedieri colective.
Carmen COSMAN – PREDA