Intervenții pe drumurile județene unde a căzut prima zăpadă

184
Firmele aflate sub contract cu Consiliul Județean Hunedoara au intervenit  pe drumurile județene unde a căzut prima zăpadă.

Deși ninsorile au fost mai puțin însemnate cantitativ, iar stratul de zăpadă nu este unul consistent, drumarii au intervenit rapid pe sectoarele de drum județean aflate în zona montană, astfel încât să omătul să nu creeze probleme participanților la trafic.
Astfel, s-a intervenit pe DJ 686 Râu de Mori – Râușor și pe DJ 664A Lupeni – Straja.  Oficialii CJ Hunedoara au precizat că în acest sfârșit de săptămână s-a acționat cu utilajele care au împrăștiat material antiderapant.
”Consiliul Județean Hunedoara și cele patru firme care au contracte de deszăpezire pentru drumurile județene monitorizează permanent starea acestora. Drumarii sunt pregătiți să intervină imediat ce situația o impune cu utilaje specializate și material antiderapant”, au precizat reprezentanții CJ Hunedoara.
De precizat că mașinile care lucrează la curățarea drumurilor județene sunt monitorizate prin GPS astfel încât să se fie cunoscută în timp real poziția autospecialelor de deszăpezire.
Bugetul alocat pentru execuția lucrărilor de deszăpezire este de 2,5 milioane de lei, până la 31 decembrie, urmând că anul viitor plată să se facă în conformitate cu prevederile legale. CJ Hunedoara are în administrare 1.317 km de drumuri județene. În stocuri se află 8.400 de tone de nisip, 710 tone de sare și 45 de tone de combustibili.  În cele cinci zone ale județului Hunedoara se va interveni cu 96 de utilaje.
Carmen COSMAN – PREDA