Cel mai înalt drapel flutură în Valea Jiului, la Livezeni!

În Valea Jiului, mai precis în zona Livezeni, flutură de 1 Decembrie, în anul Centenarului, cel mai înalt drapel din județul Hunedoara. Un loc simbolic, care nu a fost ales întâmplător, la confluența celor două Jiuri.

Aici a fost montat un catarg de dimensiuni impresionante, pe care a fost arborat Drapelul României. Catargul cântărește circa 3 tone și are o înălțime de 25 de metri, iar drapelul tricolor are, potrivit datelor, 10 metri pe 7 metri.

Este o investiție 100% privată, realizată de Centenar și dăruită Văii Jiului de Clubul Rotary Valea Jiului.

”Reprezintă un simbol al națiunii române și este un gest de patriotism. Acest simbol va dăinui peste veacuri și le va aduce aminte tuturor care vor trece prin acest loc de faptul că România este un stat puternic și european. Îi felicit pentru această inițiativă pe cei de la Club Rotary Valea Jiului dar și pe domnii Sorin Apostu, Emil Părău, Constantin Dicu, Cristian Tamaș, Constantin Iordache și Ioan Dărăban”, a precizat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, prezent la evenimentul emoționant, alături de o mulțime de oficialități.

Și reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au fost prezenți la ridicarea Drapelului pe catarg. De fapt, ideea catargelor a venit chiar de la administrația publică județeană, dar nu s-a mai materializat. Au pus-o în practică, în Valea Jiului, o parte a oamenilor de afaceri.

”Am participat, împreună cu președintele CJ Hunedoara Mircea Bobora, la ridicarea celui mai mare drapel românesc din județul Hunedoara pe catargul amplasat la Livezeni (Aninoasa), chiar la confluența celor două Jiuri. Cred că nimic nu e întâmplător și nu pot decât să fiu mândru că o seamă de patrioți în cuget și în faptă din Valea Jiului și-au dat mâna pentru a realiza acest edificiu cu valoare de simbol. Mă bucur nespus că oamenii de afaceri din Valea Jiului, împreună cu autoritățile locale au ridicat acest tricolor aici, în locul ce astăzi unește Oltenia și Ardealul, așa cum unește cele două Jiuri și care de acum înainte va sta pe veci mărturie că aceste meleaguri, au fost, sunt și vor fi întotdeauna pământ românesc. Îi felicit pe membrii Clubului Rotary pentru această realizare, prin care Valea Jiului întâmpină Centenarul în cel mai vibrant spirit al patriotismului național”, a declarat și Costel Avram, administratorul public al județului.

Vineri seara, autoritățile s-au întors la drapel. Au participat, umăr la umăr, la primirea celor 28 de ziariști români din Diaspora, invitați de ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, să redescopere România în preajma Zilei Naționale.

Carmen COSMAN – PREDA