Petrecere românească la Lupeni, la 100 de ani de la Marea Unire

Un drapel uriaș a fost purtat, pe străzile Lupeniului, de aleșii locali în cadrul unei ceremonii inedite și emoționante deopotrivă desfășurate la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Iar lupenenii au răspuns în număr mare invitației lansate de municipalitate de a sărbători împreună această importantă zi din istoria românilor.

O sărbătoare cu și despre oameni. Despre acest lucru a fost vorba la Lupeni, unde reprezentanții administrației publice locale și localnicii au sărbătorit românește Ziua Națională a României, cu cântece patriotice și muzică populară. Oamenii au încins hore și au cântat împreună cu artiștii invitați la acest moment special, mândri că sunt români, bucuroși că au trăit un moment istoric: 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Iar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a vorbit în această importantă zi tocmai despre lecțiile pe care Istoria ni le-a dat și din care ar trebui să învățăm, noi toți.

”Mă bucur că astăzi sunt foarte mulți oameni aici, la Lupeni pentru a sărbători un moment unic. Ziua de 1 Decembrie este Ziua Națională a României, o zi cu o importanță deosebită. Acum 100 de ani s-a înfăptuit Unirea. Am reușit atunci să formăm România Unită. Acest lucru nu se putea întâmpla fără oameni de stat foarte puternici, fără oameni de stat care să-și asume anumite decizii și mi-aș dori din tot sufletul ca și astăzi să avem astfel de oameni de stat, care să-și asume anumite lucruri în viața de zi cu zi în România noastră frumoasă. Istoria ne-a învățat multe, dar cred că cel mai important lucru este că ne-a învățat cum să răzbim în momentele în care ne este greu, cum să răzbim în momentele în care dorim să facem ceva împreună. Istoria ne spune foarte simplu că nu putem decât împreună, decât uniți, să mergem mai departe și să reușim să facem lucruri mari pentru România”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Carmen COSMAN – PREDA