Senatorul Carmen Hărău a câștigat pe fond procesul cu ANI

Eleonora Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara, a câștigat, la Curtea de Apel București, procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Magistrații bucureșteni au dispus anularea raportului de evaluare nr. 17105/G/II/ 17.05.2018 al Agenției Naționale de Integritate. Dacă sentința va fi atacată de inspectorii de integritate, procesul se va judeca în continuare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Sentința judecătorească înlătură, la primul termen, fără ca instanța să mai solicite și alte documente, precizări sau dovezi, acuzația de incompatibilitate pe care mi-a adus-o Agenția Națională de Integritate, în luna mai a acestui an. Dacă ANI va contesta sentința, speța se va judeca și de către Înalta Curte”, a notat pe pagina sa de pe o rețea de socializare senatorul Carmen Hărău.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că senatorul Carmen Hărău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016. ANI spune că aceasta a deținut simultan calitatea de deputat și funcția de cenzor supleant la Ameritech SA.  De asemenea, Ani arăta că Hărău s-ar fi aflat în incompatibilitate și în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deținut simultan calitatea de senator și funcția de cenzor supleant la aceeași societate comercială.

Pe de altă parte, senatorul Carmen Hărău preciza la vremea respectivă că reprezentanții ANI fac referire la o funcție pe care a deținut-o între anii 2006 și 2009 și că va dovedi prin documente că acuzațiile sunt nefondate.

„Este vorba de un cenzorat supleant care a expirat în 2009. Nu mi s-a cerut de către Agenția Națională de Integritate un punct de vedere legat de această speță, singurul lucru care s-a întreprins de către ANI a fost să mi se pună la dispoziție anexa denunțului”, declara Carmen Hărău.

Carmen Hărău este parlamentar din anul 2012. A fost deputat PNL în perioada 2012 – 2016, iar din 2016 este senator.

Carmen COSMAN – PREDA