Consiliul Județean Hunedoara lansează dispeceratul unic pentru drumurile județene

157

Un dispecerat unic va fi funcțional, de joi, la nivelul Consiliului Județean Hunedoara pe perioada de iarnă, iar aici vor fi anunțate și gestionate toate problemele care pot apărea pe aceste artere de circulație din județ

Este practic un sistem unic de comandă, cu un număr de telefon la care pot fi anunțate problemele existente pe drumurile județene, astfel încât drumarii să poată interveni cu operativitate.

”Se va face permanență la nivelul Consiliului Județean Hunedoara, va fi un dispecerat non – stop. A fost amenajat în acest sens un birou special, există un calculator pe care pot fi urmărite mașinile de intervenție și un telefon al cărui număr îl vom face public. În același timp, mașinile de deszăpezire sunt dotate cu GPS pentru a se putea cunoaște în orice moment locația unde se află. Facem în așa fel încât să știm exact, în orice moment, unde se află mașinile și dacă s-a intervenit în zonele cu probleme”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Toate drumurile județene din Hunedoara au fost împărțite în categorii și, în funcție de importanța acestora, se va acționa cu utilajele de deszăpezire. cea mai lungă perioadă de intervenție nu poate depăși, însă, 24 de ore. Nu mai puțin de 98 de utilaje de deszãpezire vor acționa pe drumurile județene din Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA