Mai mulți bani de la Consiliul Județean Hunedoara pentru SALVITAL

Consiliul Județean Hunedoara a decis majorarea contribuției pe care o achită către Salvital, asociația care coordonează în județul Hunedoara activitatea SMURD.

Astfel, de la 1 decembrie Consiliul județean Hunedoara plătește o cotizație de 5 lei pentru fiecare locuitori al județului către Asociația Salvital, față de 3 lei/ locuitor/ an cum era până acum.

Decizia a fost luată în contextul creșterii costurilor de operare a SMURD în județul Hunedoara, a deciziei de retragere din această asociație a unor UAT-uri, dar și a creșterii numărului intervențiilor pe care le efectuează echipajele de salvare. Asociația Salvital SMURD asigură personalul paramedical pentru funcționarea unui număr de opt echipaje SMURD, dintre care cinci echipaje funcționează în locațiile ISU Hunedoara în Deva, Hunedoara, Brad, Ilia și Petroșani, iar trei echipaje în cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale autorităților locale din Vulcan, Petrila și Simeria. Județul Hunedoara a fost printre primele județe din țară unde au fost înființate echipaje de prim ajutor calificat. Asociația Salvital Hunedoara s-a înființat în anul 2005.

Carmen COSMAN – PREDA