Universitatea Petroșani vrea să renunțe la încălzirea pe gaz metan. Facturile sunt uriașe!

Universitatea din Petroșani poartă negocieri în aceste zile cu societatea locală de termoficare, astfel încât să poată renunța la încălzirea pe gaz metan, soluție alternativă la care s-a apelat în lipsa încălzirii în sistem centralizat.

Facturile sunt însă uriașe și între 75.000 și 200.000 de lei plătește, lunar, Universitatea din Petroșani pentru încălzirea spațiilor de învățământ și a căminelor studențești.

Anul trecut, în afară de căminele studențești, spațiile UPet erau încălzite prin sistemul centralizat de termoficare, numai că au fost probleme în asigurarea agentului termic. Astfel că s-a trecut la încălzire pe gaz metan, însă soluția se dovedește foarte costisitoare.

Suntem în negocieri acum cu Termoficarea, să vedem dacă este rentabilă și unde putem să o aplicăm. Facem niște calcule, trebuie să comparăm prețurile, dar și să comparăm calitatea serviciilor furnizate”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin.

Practic, este analizată oferta calitate – preț, dar se urmărește să fie asigurat agent termic la parametrii optimi, astfel încât spațiile de învățământ să fie suficient de bine încălzite.

Carmen COSMAN – PREDA