Universitatea Petroșani vrea să renunțe la încălzirea pe gaz metan. Facturile sunt uriașe!

0
213

Universitatea din Petroșani poartă negocieri în aceste zile cu societatea locală de termoficare, astfel încât să poată renunța la încălzirea pe gaz metan, soluție alternativă la care s-a apelat în lipsa încălzirii în sistem centralizat.

Facturile sunt însă uriașe și între 75.000 și 200.000 de lei plătește, lunar, Universitatea din Petroșani pentru încălzirea spațiilor de învățământ și a căminelor studențești.

Anul trecut, în afară de căminele studențești, spațiile UPet erau încălzite prin sistemul centralizat de termoficare, numai că au fost probleme în asigurarea agentului termic. Astfel că s-a trecut la încălzire pe gaz metan, însă soluția se dovedește foarte costisitoare.

Suntem în negocieri acum cu Termoficarea, să vedem dacă este rentabilă și unde putem să o aplicăm. Facem niște calcule, trebuie să comparăm prețurile, dar și să comparăm calitatea serviciilor furnizate”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin.

Practic, este analizată oferta calitate – preț, dar se urmărește să fie asigurat agent termic la parametrii optimi, astfel încât spațiile de învățământ să fie suficient de bine încălzite.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here