Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial

Constantin Jujan, fost consilier al ministrului Economiei și fostul director al minerilor din Valea Jiului – a fost numit director al altei companii cu capital de stat: Societatea Națională a Sării – Salrom. Are un CV atât de stufos încât până și el pare să fi uitat pe unde a lucrat, ținând cont de inadvertențele strecurate în document.

Constantin Jujan a fost numit interimar pe post la Salrom, pe o perioadă de cel mult 4 luni, potrivit Profit.ro, respectiv până la finalizarea procedurii de selecție a unui director general prevăzută de legislația guvernanței corporative a întreprinderilor publice.

Societatea Națională a Sării – Salrom este controlată de Ministerul Economiei, cu 51% din capital, celălalt acționar fiind Fondul Proprietatea (49%). La data numirii în fruntea Salrom, Jujan era, din septembrie 2017, consilier la cabinetul ministrului Economiei.

Constantin Jujan și-a luat deja postul în primire și, pe site-ul oficial al instituției și-a postat și un CV oficial, așa cum cer uzanțele. Numai că este, probabil, atât de stufos încât până și proaspătul director al Salrom pare să fi uitat pe unde a lucrat, ținând cont de inadvertențele strecurate în document. De exemplu, acesta notează că a lucrat la Compania Națională a Huilei încă din 1993, ca și conducător formație lucru, pentru ca mai apoi să parcurgă toate etapele profesionale ca subinginer, inginer, director al EM Petrila în perioada 2004 – 2006, director general adjunct al CNH 2006 – 2009, director general între anii 2009 – 2012. Numai că CNH SA s-a înființat doar în data de 20 noiembrie 1998, până atunci activitatea minieră funcționând – din 1991 – sub denumirea de Regia Autonoma a Huilei din România.

În iunie 2012, fostul șef al minerilor din Valea Jiului a trecut la neviabile, respectiv la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, din postura de director al Minei Petrila, unde l-a ”găsit” despărțirea minelor, și a rămas la SNIMVJ până în 2015. A revenit la ”viabile”, mai precis la Complexul Energetic Hunedoara ca director general și, ulterior, ca și consilier de specialitate. Din septembrie 2017 a trecut în aparatul de specialitate al Ministerului Economiei, ca și consilier al ministrului.

Acum este director la Salrom. Diferența e uriașă ținând cont de faptul că a trecut de la o companie cu grave probleme financiare – CEH – la una profitabilă. Salrom a înregistrat anul trecut un profit net de 74,29 milioane lei, de 2,5 ori mai mare decât în anul anterior. Cifra de afaceri netă a înregistrat o creștere cu 25% față de anul precedent ajungând la valoarea de 371,49 milioane lei. Salrom are monopol pe concesiunea zăcămintelor locale de sare, fiind singurul producător din România. Luna trecută, Fondul Proprietatea a anunțat că vrea să-și listeze la Bursă participația de 49% din acțiunile Salrom.

Carmen COSMAN – PREDA