Bani de la Consiliul Județean Hunedoara pentru cofinanțarea proiectelor europene de la Uricani

178

Oficialii Consiliului Județean Hunedoara au decis să susțină Primăria Orașului Uricani în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Uricaniul este printre cele mai sărace localități din județul Hunedoara, iar edilii de aici au solicitat sprijin financiar administrației publice județene.

Aproape 186.000 de lei este suma pe car Consiliul Județean Hunedoara vrea să o aloce Unității Administrativ Teritoriale Orașul Uricani. Suma, spun oficialii CJ Hunedoara, reprezintă 20% din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale destinate susținerii programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanare locală.

UAT Orașul Uricani a solicitat alocare de fonduri pentru asigurarea cofinanțării proiectelor cu finanțare europeană și susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”, a precizat președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.

Suma propusă a fi alocată către Uricani este de 185.949 lei. O decizie în acest sens va fi luată în plenul Consiliului Județean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA