Costel Avram: ”În 2021 vom avea 300 de oameni angajați în Parcul Industrial Călan”

264

Parcul Industrial Călan va fi funcțional și condițiile stabilite prin contractul de finanțare cu Uniunea Europeană vor fi respectate, spune administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Costel Avram a precizat că o firmă din Germania poartă discuții pentru a dezvolta o afacere în acest spațiu, iar lucrurile au început să se miște. ”A fost desemnat un director din cadrul Primăriei Orașului Călan, a venit o firmă germană cu care suntem în discuții foarte avansate și care va crea aproximativ 100 de locuri de muncă. Până în 2021 trebuie să avem 300 de angajați, 150 de femei și 150 de bărbați. Lucrurile merg înainte, așteptăm hotărârea CL Călan pentru a lua unele măsuri de micșorarea redevențelor și a unor taxe din Parcul Industrial Călan, astfel încât societatea să funcționeze și condițiile să fie atractive pentru societățile care vor să dezvolte aici afaceri”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara. Avram și-a exprimat convingerea că vor fi respectate toate condițiile din contractul de finanțare cu fonduri europene.

Parcul Industrial Călan a fost construit pe o suprafață de 40 de hectare, pe amplasamentul ecologizat al vechilor ruine ale combinatului siderurgic din localitate. O investiţie cifrată la 64 de milioane de lei, mare parte din sumă provenind din fonduri europene. Ideea unui parc industrial la Călan a apărut în 2006, după doi ani Primăria reuşind să intre în posesia vechii platforme a combinatului siderurgic deja decimat de nereușita privatizare. Cererea de finanţare a fost depusă în 2010, iar lucrările efective au început în noiembrie 2012.

În această afacere, Consiliul Județean Hunedoara este partener cu Primăria Orașului Călan, fiecare cu câte doi reprezentanți în Adunarea Generală a Asociaților.

Carmen COSMAN – PREDA