Problema deșeurilor din Valea Jiului, dezbătută la Petroșani

148

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara s-a întâlnit, joi, la Biroul teritorial al Consiliului Județean Hunedoara de la Petroșani cu primarii din Valea Jiului, pentru a analiza problema colectării și transportului deșeurilor din această zonă.

La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, administratorul public Costel Avram, precum și reprezentanții ADI ”Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara. S-au purtat o serie de discuții punctuale care au vizat activitatea de colectare și transport a deșeurilor menajere. ”Sunt câteva detalii referitoare la modul în care se va desfășura acest proiect și legate de calculul redevențelor și a modului de calcul a tarifelor, pentru ca acest proiect să fie viabil și să se încheie luna aceasta, motiv pentru care încercăm să face tot posibilul să ne încadrăm în acest termen, în așa fel încât să devină un proiect de succes”, a precizat Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.

De asemenea, Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara a explicat că în 27 decembrie ADI trebuie să dea avizul de începerea lucrărilor, iar raportul final trebuie să fie înregistrat la Ministerul Fondurilor Europene în data de 31 decembrie.

”De asta suntem aici, Consiliul Județean Hunedoara și toți factorii de decizie, să vedem ce probleme sunt aici, în Valea Jiului. Primarii vor unele explicații de la Unitatea de Implementare a Proiectului. Trebuie să vedem exact ce vom face”, a precizat Avram.

Discuțiile au durat zeci de minute și, la final, toate problemele au putut fi lămurite, astfel încât proiectul să poată merge mai departe în termenele convenite prin contractul de finanțare cu Uniunea Europeană.

Carmen COSMAN – PREDA