Kilometri de mașini blocate de ore în șir pe Defileul Jiului

1389

Mașini întinse pe kilometri întregi sunt prinse pe Defileul Jiului, inclusiv autocare de transport pasageri, potrivit unor participanți la trafic care ne-au semnalat situația.  Zăpada a căzut în cantități mari de pe versanți, blocând traficul rutier și, în plus, au fost șoferi care nu au înțeles că trebuie să aștepte intervenția echipajelor de deszăpezire. Așa că s-a format un ambuteiaj care a prins ”la mijloc” zeci de mașini. Oamenii cred că circulația ar trebui întreruptă din cauza pericolului și a condițiilor se trafic inumane.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că din cauza căderilor de zăpadă şi de arbori pe carosabil, circulaţia rutieră este întreruptă pe DN66 (E79) Petroşani – Târgu Jiu, la km 118, la intrarea în Defileu Jiului dinspre Petroşani, în judeţul Hunedoara.

Chiar și așa, însă, unii șoferi au vrut să forțeze trecerea, spun participanții la trafic, pe principiul ”care pe care”, iar nervii s-au întins la maximum. A fost chiar la un pas până la o încăierare în toată regula, iar situația de pe Defileu pare practic scăpată de sub control, din cauza nervilor și a stressului. Mașinile sunt blocate pe Defileul Jiului de mai bine de 3 ore, iar oamenii nu știu când vor ajunge la casele lor.

”De la intrarea în Petroșani, și pe un sens și pe celălalt sunt coloane de mașini pe circa 10 km. Sunt sute de oameni care stau în mașini și așteaptă. Este teroare”, spune unul dintre conducătorii auto care speră că situația se va debloca în curând și că vor putea să își continue drumul.

Oamenii cred că circulația ar trebui întreruptă din cauza pericolului și a condițiilor se trafic inumane. Spun că au sunat la 112, măcar să vină cineva să dirijeze traficul, dar nu s-a schimbat nimic până acum.

Revenim cu amănunte.

Carmen COSMAN – PREDA