Acoperișul unui bloc s-a prăbușit, la Aninoasa. O femeie a scăpat ca prin minune cu viață!

Acoperișul unui bloc de colonie din Aninoasa s-a prăbușit, duminică seara, sub greutatea zăpezii. O femeie a scăpat nevătămată ca prin minune, după ce a avut prezența de spirit să se arunce efectiv în zăpadă pentru a nu fi prinsă sub dărâmături, construcția prăbușindu-se chiar lângă ea. Și nu a fost singurul incident grav din Aninoasa.

Nu mai puțin de 12 familii din Aninoasa au rămas, la propriu, fără acoperiș deasupra capului, după ce construcția s-a prăbușit sub greutatea zăpezii. Sunt blocuri vechi, de colonie, construite în urmă cu mai bine de 100 de ani și nu este pentru prima dată când cedează în urma ninsorilor puternice. Grav este că 80% dintre acoperișurile celorlalte imobile din zonă se pot prăbuși în orice moment.

”Sunt 18 imobile cu o vechime de peste 100 de an, de la primărie în sus, pe vale, unde acum câțiva ani a mai fost un incident similar. Aseară s-a prăbușit un acoperiș. Am vrut să evacuăm oamenii, să îi cazăm în altă parte, dar au refuzat. Așteptăm acum o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcții să vină să facă o evaluare și să vedem ce facem mai departe. Peste 80% dintre celelalte acoperișuri sunt în pericol să se prăbușească”, a declarat primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca. Sunt și doi locatari cu dizabilități, țintuiți la pat, pentru care se caută de asemenea soluții

Incidentul putea să se transforme într-o tragedie. Chiar în momentul prăbușirii acoperișului prin zonă trecea o femeie. Prezența de spirit a salvat-o și a reușit să scape doar cu o sperietură groaznică, după ce construcția a căzut chiar lângă ea. A reușit să fugă și să se arunce în zăpada mare de pe margine și așa nu a fost rănită. Sunt imagini care au surprins grozăvia momentului.

Și nu a fost singurul incident grav din Aninoasa. Tot duminică seara, în fața Primăriei Aninoasa o mașină a luat foc și a ars în totalitate. Cel mai probabil a fost vorba despre un scurt – circuit la instalația electrică. De asemenea, sunt câteva străzi care de ieri după-amiază nu au energie electrică. Chiar primarul și viceprimarul localității sunt în această situația. Edilii speră că astăzi echipele de intervenție vor rezolva problema.

Carmen COSMAN – PREDA