Gerul a înghețat apometrele

110

Zeci de apometre au înghețat din cauza temperaturilor geroase din ultimele zile, iar angajații Apa Serv au intervenit aproape fără întrerupere pentru rezolvarea problemelor.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat seara trecută, în zona magazinului chinezesc din Petroșani, unde canalizarea a refulat, iar toată apa a ajuns pe drum și a înghețat.

De asemenea, echipele de intervenție au acționat în cazul zecilor de apometre afectate de gerul din ultimele zile.

”E o activitate cu care noi suntem deja obișnuiți. Sunt de ordinul zecilor (n.r. apometrele), dar sunt punctuale: unele la nivel de scări de bloc, altele la nivel de gospodării, dar nu avem probleme pe rețelele principale. Acționăm în captări non – stop, dar din fericire nu sunt probleme care să necesite restricții de apă. (…) Noi am tot anunțat, să protejeze instalațiile, însă sunt și situații în care chiar nu au ce face.

Problema mai gravă a fost cu canalizarea în zona magazinului chinezesc, unde a ieșit canalizarea, am intervenit, am stat până seara târziu. A fost un disconfort că a ieșit pe stradă”, a declarat directorul SC Apa Serv Valea Jiului SA, Cristian Ionică.

Canalizarea a fost înfundată de un maldăr de cârpe și resturi care în mod normal nu au ce să caute în canalizare, dar pe care unii continuă să le arunce aici, în locul coșurilor de gunoi, în ciuda campaniilor de avertizare derulate de Apa Serv în ultimii ani.

Carmen COSMAN – PREDA