Premiați de ISU Hunedoara pentru activitatea desfășurată

Mai mulți angajați ai ISU Hunedoara au fost premiați pentru activitatea desfășurată. Au fost acordate, totodată, și mai multe plachete în semn de apreciere pentru colaborarea inter-instituțională

Astfel, inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara conferă diplome de merit Plt. adj. Iulian Spătaru, Plt. maj. Andrei Chirilă, Plt. maj. Varga Zsolt, Plt. maj. Florin Gavrilă, Plt. maj. Daniel Sonoc, Plt. maj. Marian Albu și Paramedic Cristian Albu. Echipa de alpiniști a inspectoratului este recompensată pentru reprezentarea cu onoare a I.G.S.U și a I.S.U. Hunedoara la Grimpday 2018, cea mai faimoasă competiție a alpiniștilor de intervenție din lume și pentru îndeplinirea cu operativitate a unor misiuni dificile de salvare de la înălțime.

De asemenea, Plt.adj. Robert Kis, Plt. maj. Mihai Szabo, Plt.maj. Nicolae Ganea, Plt.maj. Dorel Ioja, scafandrii de intervenție în cadrul Detașamentului de Pompieri Deva sunt recompensați cu diploma de merit a I.S.U. Hunedoara în semn de recunoștință pentru curajul, devotamentul, operativitatea și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate

Locotenentului Radu Botezan și plutonierului adjutant Petru Cibian instructori în cadrul Centrului de Antrenament și Pregătire de Specialitate al Pompierilor Orăștie li se conferă diploma de merit. Distincția vine în semn de apreciere pentru eforturile depuse în munca de instruire a personalului operativ din cele 10 județe arondate Centrului.

Salvatorul de onoare al anului vine de la Secția de Pompieri Ilia și a participat la numeroase intervenții de acordare a primului ajutor medical dar s-a remarcat la acțiunea de salvare a 7 oameni grav răniți în urma unui accident rutier produs pe DN 7, în localitatea Leșnic. Doamnelor și domnilor, plutonierul major Andrei Dobrei este Salvatorul de onoare al anului 2018.

Pompierul de onoare al anului activează la Detașamentul Deva, dar era pe un drum din județul Bihor, într-o zi geroasă de iarnă, când s-a intersectat cu destinul unui om. ”În câmp, într-o mașină răsturnată pe plafon, pompierul devean a găsit un bărbat prins în centură care a putut comunica faptul că nu își mai simte picioarele. Până la sosirea echipajelor de intervenție, pompierul a decis să-l mențină conștient pe rănit și să nu-l extragă din autoturism, deși alți participanți la trafic, care opriseră la locul accidentului, voiau să-l scoată pe bărbat din mașină”, au precizat reprezentanții ISU Hunedoara.

PLACHETE

În semn de apreciere pentru colaborarea inter-instituțională, care se traduce în ultimă instanță în protejarea și salvarea vieții oamenilor, în acest an a fost oferită Placheta de Onoare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara

Astfel, inspectorul șef,colonel Viorel Demean, oferă placheta de onoare primarului comunei Băița, Damian Diniș pentru sprijinul constant oferit din anul 2010 în operaționalizarea și organizarea echipajelor de prim ajutor și pompieri din comunitatea pe care o conduce.

I.S.U. Hunedoara acordă placheta de onoare în semn de apreciere pentru Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, pentru implicarea, din anul 2013, în funcționarea echipajelor care salvează vieți.

În semn de apreciere, placheta de onoare se a fost conferită lui Gruia Ionescu, primarul comunei Bretea Română, pentru susținerea operaționalizării, în anul 2017, a unui punct de lucru al pompierilor în anul 2017 în această localitate.

Pentru recunoașterea contribuției la protejarea comunității, prin înființarea în anul 2018 a unui punct de lucru al pompierilor, I.S.U. Hunedoara conferă placheta de onoare primarului comunei Totești, Tiberiu Pasconi.

Pentru susținerea operaționalizării, începând cu data de 1 februarie 2019, a unui echipaj SMURD în staţiunea Geoagiu Băi se acordă placheta de onoare pentru Vasile Cărăguț, primarul orașului Geoagiu.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara oferă placheta de onoare lui Dorel Bretean, subprefectul Județului Hunedoara, în semn de apreciere pentru sprijinul acordat în gestionarea situațiilor de urgență.

Placheta de onoare a I.S.U. Hunedoara se decernează președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, pentru implicarea în operaționalizarea și dotarea sediului echipajului de terapie intensivă mobilă.

Pentru profesionalism și dăruire în coordonarea situațiilor de urgență se conferă placheta de onoare prefectului Județului Hunedoara, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Fabius Kiszely.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara decernează placheta de onoare colonelului Benone Gabriel Duduc, șef Direcție Inspecția de Prevenire, în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în semn de apreciere pentru sprijinul acordat de eșalonul superior.