Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului

În stațiunea Pasul Vîlcan, de lângă Vulcan, nu s-a putut ajunge cu telegondola și asta din cauza vântului puternic înregistrat în această zonă.

Autoritățile locale din Vulcan au luat această decizie pentru a nu pune în pericol siguranța și chiar viața turiștilor.

”Din cauza vântului puternic, funcționarea telegondolei spre Pasul Vilcan este oprită. Siguranța turiștilor este pe primul loc”, a anunțat încă de sâmbătă Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Duminică, autoritățile locale au subliniat că telegondola va porni doar în condiții de siguranță.

”Angajații și salvamontiștii vor lua deciziile corecte, pentru ca viața niciunei persoane să nu fie pusa în pericol”, a explicat Merișanu.

Stațiunea Pasul Vîlcan a devenit vizibilă și căutată de tot mai mulți turiști după ce, la începutul lunii februarie 2011 a fost inaugurată o modernă telegondolă, în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, care a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Proiectul este însă mult mai amplu şi ar trebui să lege Pasul Vîlcan de straja prin pârtii şi instalaţii de transport pe cablu.

Autorităţile locale au planuri mari pentru această zonă încărcată de istoria ce dublează frumuseţea naturii şi vor să exploateze reperele istorice în scop turistic.

Carmen COSMAN – PREDA