Drumul județean din Brănișca a intrat în reparații

Așa cum au promis în urma vizitei în teren, oficialii Consiliului Județean Hunedoara au dispus demararea lucrărilor de reparare a gropilor din DJ 706A, care străbate comuna Brănișca.

Gropile vor fi umplute cu mixtură stocabilă, fiind vorba despre plombe provizorii, a anunțat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, care a fost astăzi din nou pe DJ 706 A.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o echipă a Consiliului Județean Hunedoara, formată din administratorul public Costel Avram și doi angajați ai Direcției Tehnice, a inspectat tronsonul de drum județean care străbate comuna Brănișca,  precum și porțiunea de drum peste barajul de la Mintia. Deplasarea în teren a venit pe fondul solicitărilor primarului Adel Ștef și a locuitorilor comunei Brănișca, nemulțumiți de cum arată partea carosabilă, au precizat oficialii Consiliului Județean Hunedoara.

Potrivit CJ Hunedoara, gropile apărute în asfalt îngreunează circulația rutieră și reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic. Tronsonul de drum județean în cauză este predat de către Consiliul Județean Hunedoara, prin protocol, asocierii de firme care lucrează la construcția autostrăzii A1, asociere care se obligă să-l întrețină în bune condiții pe toată durata șantierului, aspect ce a fost neglijat, după cum au subliniat oficialii CJ Hunedoara. În consecință, în urma deplasării în teren, echipa de control a constatat că DJ 706A are nevoie urgentă de reparații prin plombarea gropilor cu mixtură asfaltică, astfel că s-au căutat soluții măcar provizorii pentru remedierea problemei, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare fluent și fără incidente.

Carmen COSMAN – PREDA