Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!

Sindicatul ”Muntele”, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, solicită acordarea de bilete de odihnă și tratament și pentru angajații CEH, așa cum se întâmplă pentru cei de la CNLO. În plus, se poartă negocieri și pentru acordarea unor sporuri prevăzute de altfel în Contractul Colectiv de Muncă.

Reprezentanții Sindicatului ”Muntele” au avut o întâlnire, în comisia de negociere, cu oficialii Complexului Energetic Hunedoara în care și-au expus solicitările.

Vineri am avut o întâlnire în comisia de negociere pentru a introduce și a aplica rapid ceea ce avem în CCM, adică coeficienții de ierarhizare și sporul de pericol. De asemenea, am făcut o solicitare conducerii Complexului Energetic Hunedoara să sesizeze Consiliul de Administrație pentru a începe negocieri și pentru a obține ceva legat de biletele de odihnă și tratament”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului ”Muntele”.

Coeficienții de ierarhizare și sporul de pericol s-au acordat și anul trecut, dar cu destul de mare întârziere, însă biletele de odihnă și tratament ar reprezenta o noutate.

Noi, sindicatele, am intrat în negocieri pentru aplicare, s-au format comisii mici care calculează acum impactul și analizează nomenclatoarele de funcții și vom încerca să aplicăm cât mai rapid coeficienții de ierarhizare și sporul de pericol mărit. (…) Anul trecut s-au acordat, dar doar prin iunie. Acum am dori să fie acordate mult mai repede. Biletele de odihnă și tratament nu le-am avut, nu le avem prinse în buget, dar dacă la CNL s-a rezolvat cu acele vouchere de vacanță, vrem să vedem ce soluții se găsesc și pentru noi”, a mai spus Darius Cîmpean.

Carmen COSMAN – PREDA