Încă un acoperiș din Aninoasa s-a prăbușit sub greutatea zăpezii! Pericol imens la încă două

Arhiva

Încă 7 familii din Aninoasa au rămas, noaptea trecută, sub cerul liber, după ce încă un acoperiș al unii bloc de colonie a cedat sub greutatea zăpezii. Este al doilea caz în decurs de numai o lună, la Aninoasa.

Este vorba despre acoperișul blocului 21 de pe strada Libertății, unde locuiesc 7 familii. Acoperișul a cedat, iar oamenii s-au trezit sub cerul liber.

”Pe Libertății nr. 21 s-a prăbușit încă un acoperiș. Sunt 12 apartamente, 6 jos și 6 sus, din care sus sunt locuite 3 și jos sunt locuite alte 4. Acoperișul a căzut în întregime. Oamenii a plecat la copii, la rude, unul singur de la parter nu a vrut să se mute”, a declarat primarul Aninoasei, Nicolae Dunca.

Grav este că încă există pericol iminent la încă două imobile de pe aceeași stradă, nr. 19 și nr. 23. Guvernul a promis sprijin pentru reconstrucția lor, însă până acum problema Aninoasei nu a fost luată în discuție în ședința Executivului.

Edilii din Aninoasa caută acum soluții pentru a acoperi blocul cu ceva provizoriu, astfel încât să nu mai ningă înăuntru, acolo unde sunt bunurile oamenilor.

Reamintim că în luna decembrie un alt acoperiș al unii bloc de colonie din Aninoasa a cedat sub greutatea zăpezii căzute din belșug, iar o femeie care trecea prin zonă a fost la un pas de a fi strivită sub dărâmături.

Sunt blocuri vechi, de peste 100 de ani, construite pe vremea austro-ungarilor. Au rezistat până acum, dar în timp s-au șubrezit și fără reparații cedează unul după -altul. Pericolul este imens și iminent, iar oamenii care locuiesc aici ar trebui mutați

În total, sunt 18 imobile, ”colonii” cum sunt numite uzual, construite la sfârșitul secolului al XIX-lea, din cărămidă, de austro-ungarii care exploatau la acea vreme huila. Acum, cele mai multe spații de locuit se află în proprietatea administrației publice locale.

Carmen COSMAN – PREDA