Viceprimarul comunei Bănița, Ionel Burlec, suspect de braconaj. Mai are o condamnare pentru ucidere din culpă!

Ionel Burlec, viceprimarul comunei Bănița și fost primar al localității, este cercetat pentru braconaj cinegetic, alături de încă 6 persoane. Burlec, mai are o condamnare la activ, pentru ucidere din culpă, și se află în perioada de încercare.

Foto: IJJ Hunedoara

Cei șapte care au intrat acum în vizorul organelor de anchetă au fost prinși în zona denumită Jigoru, din Fondul Cinegetic nr.61 Bănița, județul Hunedoara.

”Polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Decebal Hunedoara, în cadrul unei acțiuni comune au identificat în locul denumit Jigoru situat în Fondul Cinegetic nr.61 Bănița, județul Hunedoara, şase persoane care deţineau permise de arme şi vânătoare şi o persoană care nu deţinea permis pentru armă şi nici permis de vânătoare. Susnumiții efectuau o acțiune de vânătoare cu arme și muniție de vânătoare asupra lor în Fondul Cinegetic, nr.61 Bănița gestionat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Hunedoara fără a deține autorizație de vânătoare”, au comunicat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Potrivit polițiștilor, a fost întocmit dosar penal faţă de persoanele susmenționate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind ridicate în vederea cercetării un număr de 7 arme de vânătoare și 65 bucăţi de cartușe de vânătoare aferente.

Fostul primar al comunei Bănița, Ionel Burlec, actual viceprimar al localității, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare și 4 ani termen de încercare, pentru accidentul de la Merișor produs în urmă cu mai bine de 5 ani, în care un tânăr de  30 de ani și-a pierdut  viața. Burlec a  fost judecat pentru ucidere din culpă. Sentința definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia în data de 19 octombrie 2017.

Dosarul accidentului în care a fost implicat Ionel Burlec a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg și a a ajuns pe rolul instanței de judecată în iunie 2016.

Ionel Burlec a fost primar al comunei Băniţa în perioada 2000 – 2016. Acum este viceprimar al comunei Bănița, după o perioadă în care a ocupat un fotoliu de consilier județean.

Carmen COSMAN – PREDA

Fost primar condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după moartea unui tânăr