Lupeni/ Licitația pentru catering, reluată în programul Bahtalo. Prețul a fost mărit

Autoritățile locale de la Lupeni au reușit să mărească tarifele pentru componenta de catering din programul Bahtalo. Au reușit între timp să mărească și tarifele, calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul.

Până acum s-a licitat de trei ori acest contract de servicii, dar nicio firmă nu s-a prezentat. Prețul era mic, tarifele fiind calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul pentru finanțare. În plus, câștigătorul licitației ar trebui să mențină prețurile circa 3 ani.

“Deocamdată ne-am blocat. Am licitat de 3 ori și nu a venit nimeni. Am vrut să facem o încredințare directă, nu s-a putut. Acum, am reușit să mărim puțin prețul, de la 9 lei. Vom relua procedura de licitație și sperăm să vină cineva. Vom relua totul de la început să putem să rezolvăm această chestiune, ca să le dăm copiilor mâncarea. Vom specifica în caietul de sarcini că sunt obligați să își mențină prețul pe durata desfășurării contractului”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Obiectivul contractului constă în asigurarea  – prepararea, livrarea, servirea, debarasarea – unui număr stabilit de porţii, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine şi apă minerală/plată. Durata contractului este dată de activităţile desfășurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnării lui.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 și se va finaliza în 24 ianuarie 2021. Obiectivul general este „Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total un număr de 960 de persoane”, au precizat edilii din Lupeni.

Carmen COSMAN – PREDA