Cum au influențat voucherele de vacanță încasările din Straja

Foto: Arhiva

Voucherele de vacanță au contribuit din plin și la creșterea încasărilor din stațiunea Straja. Edilii spun că, din calculele făcute, cel puțin un sfert din încasări au venit din aceste tichete acordate bugetarilor.

Straja atrage an de an mii de turiști, iar în ultimul sezon – considerat dintre cele mai bune de către cabanieri – mulți pasionați de sporturile de iarnă au profitat și de voucherele de vacanță primite.

“Voucherele de vacanță au revoluționat turismul din România, inclusiv stațiunea Straja. În Straja undeva la 25-30% din bani sunt bani veniți de pe vouchere. Statul a luat niște măsuri bune. Cu vouchere a reușit să împânzească țara de turiști”, este de părere Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Potrivit autorităților locale, de la un sezon la altul, sunt din ce în ce mai mulți iubitori ai muntelui care aleg Straja drept destinație de vacanță. Domeniul schiabil însumează peste 26 de kilometri de pârtii. 20  de kilometri sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune.

Carmen COSMAN – PREDA