Dezvăluiri. 100 de milioane de euro pentru finanțarea partidelor politice!

Partidele politice din România primesc, cu generozitate, de la Guvern 100 de milioane de euro. Și deținuții sunt favorizați de această proiecție de buget. În schimb, pentru alocațiile copiilor sau ale veteranilor de război nu s-au găsit bani!

Dezvăluirile au fost făcute de senatorul PNL Carmen Hărău, pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Hărău a subliniat că aproximativ jumătate din cele 100 de milioane de euro ar urma să revină PSD, ca partid majoritar, aflat la guvernare.

”Finanţarea partidelor se ridică la 100 milioane euro! Așa ceva nu face nimeni în Europa! PSD va primi 50 milioane de euro. Deţinuţii urmează să primească retroactiv 1.100 de lei/lună, drept despăgubiri pentru condiţiile din închisori. În schimb, alocaţiile pentru copii rămân la 84 lei/lună, PSD-ALDE au respins amendamentele noastre, ale liberalilor, pentru creșterea alocațiilor la 200 de lei”, a anunțat senatorul hunedorean.

Nu la feld e generoși se arată guvernanții când este vorba despre persoanele cu dizabilități, pri de veteranii de război și persecutații regimului comunist.

”Persoanele cu dizabilităţi şi copiii orfani au fost lăsaţi de către PSD-ALDE fără finanţare de la bugetul central, la mâna autorităţilor locale. Chiar nu le pasă dacă primăriile nu au bani și copiii orfani vor suferi de foame?! Veteranii de război și persecutații regimului comunist pot să mai aștepte: termenul de 1 ianuarie 2019 pentru suplimentarea îndemnizațiilor de mizerie pe care le primesc a fost amânat. PSD-ALDE nu au bani pentru ei!”, a mai precizat Carmen Hărău.

De precizat că, în aceste zile, în Parlament se dezbate bugetul pe 2019.

Carmen COSMAN – PREDA