Fost depozit de steril, transformat în zonă industrială, la Lupeni

Foto: Arhiva

Un fost depozit de steril amplasat pe raza municipiului Lupeni a fost transformat în zonă industrială. Edilii spun că parcelele ar urma să fie concesionate potențialilor investitori, dacă aceștia vor dori să își dezvolte spații de producție.

Terenul a fost ecologizat de Conversmin și are o suprafață de 30 de hectare. Nu a fost încă preluat de municipalitate și asta din cauză că deocamdată nu sunt solicitări.

Nu ne-au predat încă terenul, dar dacă va fi orice solicitare din partea oricărui investitor, îl vom prelua atunci. Lucrarea trebuie să aibă o garanție și atunci am discutat cu cei de la Conversmin și cât nu avem solicitări nu are rost să îl preluăm pentru că nu o să avem bani să îl întreținem. și acolo o să avem nevoie de pază. Îl țin ei momentan, iar dacă vor exista solicitări din partea investitorilor, îl vom prelua. Un investitor care vrea să vină trebuie să angajeze minim 50-100 de oameni. Noi o să prindem în PUG-ul orașului ca fiind o zonă industrială unde vom încerca să tragem canalizarea, curentul și gazul. Încercăm să le oferim investitorilor toate condițiile pentru a putea să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Terenul amplasat la intrarea în localitate a fost cândva o groapă pe care s-a depozitat steril. Actele de ecologizare s-au semnat în iunie 2016, când primăria Lupeni a predat acest amplasament în suprafață de 29,3 ha, către cei de la Ministerul Economiei, prin Conversmin.

Pe de altă parte, Lupeniul se confruntă, la fel ca și celelelalte localități din Valea Jiului, cu o aparent paradoxală lipsă a forței de muncă. Edilul lupenean spune că, dacă acum ar vei o firmă să angajeze 100 de persoane, nu ar găsi.

Dacă mâine ar veni o firmă care să angajeze 100 de oameni, nu ar găsi. Nici 50 de oameni nu ar găsi. Avem aceiași oameni care se învârt peste tot. S-au făcut angajări la CEH. Tot oamenii care au lucrat la alte firme s-au dus. Mi s-au plâns angajatorii că au rămas fără muncitori”, a mai spus sursa citată.

Și, în tot acest timp, nu puțini sunt cei care se plâng de lipsa locurilor de muncă, ori de faptul că salariile sunt prea mici.

Carmen COSMAN – PREDA