Iarna s-a întors în județ. Stratul de zăpadă proaspăt depus atinge și 40 de centimetri

Iarna s-a întors în forță în județul Hunedoara, unde stratul de zăpadă proaspăt depus atinge și 40 de centimetri. Județul Hunedoara s-a aflat sub cod , și chiar cod portocaliu în zonele montane, de vreme severă.

Ninge de ore bune în zonele montane și submontane, iar pe alocuri vântul care suflă cu putere spulberă zăpada. În Ținutul Pădurenilor, în Valea Jiului, Țara Hațegului, zona Brad s-a depus un strat nou de zăpadă care măsoară între 25 și 40 de centimetri, au precizat reprezentanții Dispeceratului Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean Hunedoara.

Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme s-au înregistrat în zona Râușor. Zăpada grea a rupt crengi și câțiva arbori arbori care au căzut pe liniile de alimentare cu energie electrică, dar și pe partea carosabilă. Stațiunea a rămas fără energie electrică încă de dimineață. Salvamontiștii au acționat cu drujbele și au îndepărtat arborii rupți, astfel încât utilajele care deszăpezesc DJ 686 Râu de Mori – Râușor să poată curăța drumul până în stațiune.

S-a intervenit cu utilajele de deszăpezire în următoarele zone:

Sectorul Deva

DJ 708D, tronson Muncelul Mic – Feregi
DJ 708E, tronson Almașu Sec – Cârjiți – Popești
DJ 761, Certeju de Sus – Săcărâmb
DJ 761A Șoimuș – Boholt – Toplița Mureșului – Certeju de Sus
DJ 761B Bârsău – Nojag – Vărmaga – Banpotoc
DJ 688 Roșcani – Bătrâna, operațiune de deszăpezire în curs

Sectorul Brad

DJ 763A Vălișoara – Dealu Mare – Podele
DJ 705D Stănija – Buceș
DJ 742A Buceș – Dupăpiatră
DJ 742B Blăjeni
DJ 762 Rișcuița – Bulzeștii de Jos – Bulzeștii de Sus

Sectorul Hațeg

DJ 686 Râu de Mori – Râușor
DJ 685 Clopotiva – Brazi – Baraj Gura Apei
DJ 687E, tronson Ghelari – Bunila
DJ 687J, acces Cerbăl
DJ 668A, tronson Târsa

Sectorul Valea Jiului

S-a intervenit de la ora 5 dimineața pe toate cele 5 drumuri județene din regiune cuprinse în planul de intervenție, cu prioritate pe DJ 664A Lupeni – Straja și DJ 709F spre Cabana Rusu din masivul Parâng, au mai spus cei de la Dispeceratul Drumuri Județene.