Au vrut să-și asigure ”iubirea” cu mii de euro. Dragostea a fost doar virtuală. Acum plâng după bani

Foto: Kanal D

Mii de euro au dat două persoane din Valea Jiului pentru iubirea virtuală și ipotetică. Au crezut că și-au întâlnit marea dragoste așa că au virat, cu ochii închiși cum s-ar spune, mii de euro în conturile unor necunoscuți. Acum plâng după bani și speră că polițiștii îi vor prinde pe escroci.

Astfel, un bărbat din Petroşani a transferat peste 18.000 de euro în conturile unei „femei” pe care a cunoscut-o pe o reţea de socializare şi care a profitat de naivitatea acestuia.

”În data 19.02.2019, ofițerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani a fost sesizat de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Petroșani, despre faptul că, în cursul lunii septembrie 2018, a cunoscut, în mediul virtual (pe o reţea de socializare) o persoană care i-a spus că doreşte să se căsătorească cu el. Sub pretextul că femeia din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite o sumă mare de bani (3.000.000 dolari) „să aibă grijă de ei până va veni ea în țară”, aceasta i-a cerut petroşăneanului diferite sume de bani, motivând că suma de bani promisă este blocată într-un cont în Indonezia și trebuie să plătească pentru a o debloca”, au explicat oamenii legii.

Bărbatul nu s-a gândit nicio secundă că ar putea fi victima unei înșelăciuni, asta deși suma adusă în discușie era uriașă!, a trimis în contul indicat de aceasta mai multe sume de bani, în diferite tranșe. În total, petroșeneanul a fost ”scuturat” de 17.000 euro și aproximativ 2.000 de dolari, sume plătite în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019.

”În baza sesizării, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au demarat cercetări în vederea identificării autorului şi a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

Un caz similar a fost reclamat și Poliţiei Oraşului Petrila la data de 20.11.2018. La acea dată, victima, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, a depus o plângere penală împotriva unui „bărbat” pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune, cu un prejudiciu de peste 10.000 de euro. Și în acest caz se fac cercetări.

Carmen COSMAN – PREDA