Primăria Petroșani dizolvă o societate de interes local care nu a funcționat niciodată

341

O firmă de termoficare, subordonată direct administrației publice locale din Petroșani, urmează să fie dizolvată și lichidată, dar asta numai după ce consilierii locali își vor da girul în acest sens.

Este vorba despre SC Termoficare Serv SRL, înființată încă din 2014, ca alternativă la Termoficare SA, societate de interes local aflată în reorganizare judiciară. Numai că, după înființarea noii firme, serviciul de distribuție a agentului termic în sistem centralizat a rămas tot pe vechea firmă, astfel că menținerea Termoficare Serv nu este justificată.

Unul dintre serviciile comunitare de utilitate publică este cel de asigurare a furnizării energiei termice către persoane frizice și juridice. Acest serviciu a fost asigurat de SC Termoficare SA, societate care se află în reorgnaizare judiciară, fiind administrată de un administrator judiciar și a cărei activitate nu se putea desfășura în condiții normale. Din acest motiv, prin HCL 77/ 2014 s-a aprobat înființarea SC Termoficare Serv SRL, societate al cărui asociat unic este Municipiul Petroșani. Având în vedere că această societate nu a funcționat în fapt, menținerea ei nu se mai justifică, deoarece presupune întocmirea și depunerea de situații financiare periodice”, arată primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Nici situația SC Termoficare SA nu este mai roz. Firma se află în procedură de faliment, după ce Tribunalul Hunedoara a admis cererea creditorilor în acest sens. Ca atare, municipalitatea a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”, un contract estimat la valoarea de 80.124.601,38 lei. La Petroșani mai sunt mai puțin de 2000 de abonați la serviciul centralizat de termoficare.

Carmen COSMAN – PREDA