Profesorii Universității Petroșani predau în țări europene

77

Mai mulți profesori ai Universității Petroșani vor preda în diverse țări europene, în cadrul unor programe de schimb de experiență.

De asemenea, la Petroșani vor veni cadre didactice din țările europene, prin programul de mobilitate ERASMUS +.

În cadrul programului ERASMUS +, colegul nostru Olimpiu Stoicuța domnul conferențiar univ. dr. ing. care în luna mai va preda în Austria, urmând ca și un profesor de la ei să vină la noi să predea. Mai avem tot pe predare un colectiv de cadre didactice care vor preda în Germania la Freiberg, în luna mai, e vorba de doamna prof. Univ. dr. Ing. Maria Lazăr, dna. Conf. Univ. dr. Maria Dobrițoiu și dl prof. Univ. dr. Wilhem Kech. Noi căutăm ca în cadrul programului ERASMUS + să încurajăm predarea la cursuri și schimburi de cadre didactice pe predare, și nu numai pe partea de documentare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, Rectorul Universității din Petroșani.

Și cei din Polonia vor veni la Petroșani, parteneriatul cu aceștia fiind mai vechi, a precizat Radu Sorin Mihai.

La începutul lunii mai așteptăm profesori de la Academia de Mine și Metalurgie din Cracovia care vin și predau la noi și vom avea unul sau doi colegi care vor preda la Cracovia, în această toamnă. Cu ei avem un parteneriat mai vechi. În urmă cu vreo trei ani am fost și eu alături de colegul nostru Iosif Andraș și am predat la masteranzi și doctoranzi. Ne-am adresat acestui segment de studenți avansați. Nu ne-am dus pe segmentul de licență, ci am prezentat o parte din experiențele noastre din cercetare și din activitatea cu doctoranzii”, spune Rectorul Universității Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA