Rezultatele cercetării INSEMEX Petroșani, prezentate la târgurile internaționale de inventică

61

Cele mai noi rezultate ale cercetării vor fi prezentate de INCD INSEMEX Petroșani în cadrul saloanelor internaționale de inventică. De-a lungul timpului, activitatea desfășurată INSEMEX Petroșani, rezultatele cercetării de la prestigiosul institut, au avut parte de o largă recunoaștere la nivel național și internațional, fiind recompensată cu o mulțime de premii, medalii și trofee.

Pentru acest început de an, INCD INSEMEX Petroşani şi-a manifestat deja intenţia de participare ca expozant şi de prezentare a celor mai noi rezultate ale cercetării în cadrul saloanelor internaţionale de inventică, a târgurilor şi expoziţiilor de profil care urmează a fi organizate în perioada imediat următoare. Astfel, INSEMEX va fi prezent la cea de a XVII-a ediţie a Salonului Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii – PRO INVENT Cluj-Napoca, 20-22 martie 2019, la Ediția a X-a a EUROINVENT – European Exhibition of Creativity and Innovation, în perioada 17 – 19 mai 2019, dar și la Salonul International de Invenții şi Inovații ”Traian Vuia” Timișoara, ediția a V-a , care se va desfășura în perioada 12 – 14 iunie 2019.

Pe de altă parte, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani organizează în acest an cea de-a IX-a Ediție a Simpozionului Internațional ”Securitate și Sănătate în Muncă – SESAM 2019”.

”Având în vedere faptul că institutul nostru sărbătorește anul acesta 70 de ani de activitate neîntreruptă, vom marca acest moment festiv prin organizarea celei de-a IX-a Ediții a Simpozionului Internațional SESAM la Petroșani, în data de 3 octombrie 2019. Diseminarea rezultatelor cercetării și dezbaterea acestora în comunitatea științifică este o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a institutului, reprezentând măsuri de creștere a prestigiului și vizibilității. În consecință vor fi în continuare susținute participările cercetătorilor la conferințele naționale și internaționale în domeniu”, a precizat Dr. ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA