A lăsat o bătrână de 80 de ani fără 3.000 de lei. A pretins că este de la compania de electricitate

Foto: cniptpetrosani.ro

Polițiștii caută un bărbat care a lăsat fără 3.000 de lei o bătrână de 80 de ani din Petroșani, după ce a pretins că este de la compania de electricitate. Oamenii legii au fost alertați de fiul victimei.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că la domiciliul său s-a prezenta un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi „reprezentant” al societăţii de energie electrică şi care, sub pretextul verificării contorului electric și a consumatorilor de energie, i-au sustras dintr-un dulap o sumă de bani. Necunoscutul a fost invitat în locuință chiar de mama petroşăneanului care a reclamat fapta, o femeie în vârstă de 80 de ani.

Odată intrat în casa femeii, bărbatul a simulat că verifică tabloul electric (contorul fiind montat pe casa scării), iar ulterior s-a deplasat cu persoana vătămată în încăperile apartamentului și i-a solicitat acesteia să aprindă becurile pentru a „verifica” funcționarea instalației electrice. La un moment dat, bărbatul a solicitat 100 de lei pentru “verificările” efectuate, iar femeia a luat dintr-un plic aflat într-un dulap suma de bani solicitată, şi i-a înmânat-o bărbatului”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

După plecarea bărbatului, femeia a constatat faptul că, din dulap, i-au fost sustraşi 3.100 de lei, motiv pentru care fiul ei a alertat poliția.

În prezent, poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorului, a recuperării prejudiciului și a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Carmen COSMAN – PREDA