Autorizație ISU pentru Școala ”Avram Stanca” din Petroșani. 120.000 de lei au costat toate modificările făcute

Școala Generală ”Avram Stanca” din Petroșani are autorizație de funcționare de la ISU. Era singura unitate de învățământ din municipiu fără aviz de la pompieri, dar acest lucru a fost remediat.

Nu mai puțin de 3 ani a durat întregul proces și toate modificările făcute au costat municipalitatea de la Petroșani nu mai puțin de 120.000 de lei.

”Am obținut autorizația de funcționare de la ISU pentru Școala Generală ”Avram Stanca”. Toate demersurile au durat aproximativ 3 ani, iar din partea primăriei, pentru a putea să obținem această autorizație ISU, am cheltuit peste 120.000 de lei. Toate aceste cheltuieli au fost făcute pentru a îmbunătăți sau a aduce la standarde ceea ce înseamnă din punct de vedere ISU această clădire. Nu mai avem nicio școală în acest moment care să nu aibă autorizație ISU”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pe de altă parte, Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, de care aparține ca centru de execuție bugetară și unitatea gimnazială, a precizat că pe parcursul celor trei ani au fost făcute o serie de modificări absolut necesare obținerii avizului.

”Nu a fost ușor. Cred că suntem printre primele școli la nivel național care obțin autorizare ISU la un număr de copii mai mare sau egal cu 600. În timpul acestor trei ani s-au făcut tot felul de modificări, de la recompartimentări, centrală cu buton de panică, o instalație prin care se evacuează automat fumul la un anumit etaj, legislația s-a modificat din an în an și în sfârșit, după trei ani, am reușit să obținem această autorizație. Până la urmă, nu autorizația în sine este factorul central, ci singuranța elevilor este totală în sensul că funcționează toți hidranții, sunt luate toate normele la nivel european și nu în ultimul rînd și sala de sport este inclusă în această autorizație (…) În fiecare sală de clasă, în fiecare parte din școală avem acele ”țâșnitoare”, astfel încât incendiul să fie stins în cel mai scurt timp”, a precizat Alexandru Lăutaru.

Carmen COSMAN – PREDA