S-au reluat lucrările la noul bloc ANL din Lupeni

Lucrările la noul bloc ANL au fost reluate marți, iar primarul localității, Lucian Resmeriță, s-a întâlnit cu constructorul chiar pe șantierul viitorului imobil destinat tinerilor din localitate.

Noul bloc ANL care se construiește la Lupeni este proiectat astfel încât să corespundă tuturor standardelor și cerințelor. Proiectul a demarat anul trecut, fiind finanțat de Agenția Națională a Locuințelor, cu directa implicare a autorităților publice locale.

Imobilul destinat tinerilor va fi amplasat în zona Bărbăteni, pe terenul situat în imediata vecinătate a celorlalte două unități locative realizate aici de ANL. La mijlocul lunii iunie, a fost predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația pentru construirea acestui bloc. Imobilul va cuprinde 45 de unități locative destinate tinerilor, respectiv 20 de garsoniere și 25 apartamente cu doua camere. Primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, a precizat că încă de la începutul acestui program s-a dorit construirea a trei blocuri ANL la ieșirea din Lupeni înspre Uricani, unde există și terenul necesar.

Proiectul este intitulat ”Locuințe pentru tineri, destinate închirierii în municipiul Lupeni-județul Hunedoara” , iar imobilul va avea o suprafață construită de 649,91 mp și o suprafață desfășurată de 3249,30 mp.

În toamna anului trecut a fost deja turnată fundația clădirii, iar lucrările de construcție au fost reluate marți, după ce vremea s-a încălzit considerabil și a permis acest lucru.

Carmen COSMAN – PREDA